Valga uus aukodanik on Erika Kaša (1)

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aastakümneid naistearstina töötanud Erika Kaša.
Aastakümneid naistearstina töötanud Erika Kaša. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Valga volikogu valis reedel Valga linna uueks aukodanikuks Erika Kaša, kes on 20 aastat töötanud Valga haiglas günekoloogina.

75-aastase Erika Kaša panus töösse on tähelepanuväärne. Aastate jooksul on ta vastu võtnud üle tuhande sünnituse, teinud hulgaliselt keisrilõikeid ning günekoloogilisi operatsioone. Tänu temale on Valga haigla sünnitusosakond tuntud ning tunnustatud ka Lätis. 

Erika Kaša esitas tunnustamiseks Valga Haigla juhtkond.

Aukodaniku nimetusega kaasneb Raemedal ning rahaline preemia 1000 eurot. Kodanik kantakse ka Valga linna auraamatusse. Valga linna aukodaniku nimetus on linna kõrgeim tunnustus ja see omistatakse isikule austusavaldusena Valga linnale osutatud eriliste teenete eest.

Tiitli ja sellega kaasneva Raemedali annavad aukodanikule kätte 10. juunil toimuval pidulikul linna sünnipäevakontserdil Jaani kirikus vallavolikogu esimees ja vallavanem.

Ettepanekuid aukodaniku nimetuse andmiseks esitati sellel aastal kaks. Linna aukodaniku tiitlit antakse välja aastast 2005. 

Valga linna senised aukodanikud

2005 - Aime Lõhmus

2006 - Peep Audova

2007 - Linda Markus

2008 - Vikki Pennonen

2009 - Ivan Mannine

2010 - Laine Mänd

2011 - Uno Heinla

2012 - Ülo Mere

2013 - Meelis Kivi

2014 - Aasa Põder

2015 - Sirje Päss

2016 - Galina Babitš

2017 - Ragnar Kond

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles