Rannavalvurite esimene tööpäev kujunes töiseks

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pühajärve rannavalve.
Pühajärve rannavalve. Foto: AS G4S Eesti

Täna alustas Pühajärve ääres tööd G4S rannavalve. Vetelpäästjate Marge ja Kamilla sõnul oli rannas rahulik ja inimesed nautisid mõnusat suveilma.

Võrratu suveilm tõi Pühajärve randa üle 200 inimese. Kell 15 mõõdetud vesi oli 21 kraadi soe ja päikese käes ulatusid õhutemperatuurid 27 kraadini.

Kümnel korral tuli vetelpäästjatel rannalistele meelde tuletada, et klaastaara ja alkoholiga randa tulla ei tohi. Igal suvel tuleb vetelpäästjatel anda esmaabi klaasikildudesse astunud rannalistele ja seetõttu on supelrannas klaastaara keelatud.

Esmaabi andsid rannavalvurid ühele pisitüdrukule, kes oli põlve kriimustanud. Umbes nelja-aastane tüdruk oli vees vastu kivi põlve kriimustanud. Rannavalvurid puhastasid tal haava ja panid plaastri peale.

Tavapäraselt on Pühajärve rannas alustatud rannavalvega 1. juunil, kuid soojad suveilmad andsid põhjuse alustada varem. 

Rannavalve valvab seitse päeva nädalas. Korraga on tööl kaks rannavalvurit. Rannavalve ülesanneteks on Pühajärve rannas külastajatele rannavalve (vetelpääste ja meditsiinilise esmaabi) ning muude vajalike tegevuste (suplusakvatooriumi puhastamine, hooldus, tähistamine) teostamine.

Pühajärve rand Otepääl on läbi aegade olnud üks armastatuim vaba aja veetmise koht. Külastajaid ootab rannahoone, lastele on ehitatud mänguväljak ja pallimängijatele kaks võrkpalliplatsi. Olemas on dušš ja WC. Ratastoolis liikuvatele külastajatele on ehitatud spetsiaalne sild.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles