Piiskopilinnuse kõrval avati miljonieurone palverännumaja

Tomi Saluveer
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vastseliina piiskopilinnuse juhataja Ivar Traagel ja linnuse kojaülem Kadri Moppel on rahul, et üks hariv turismi­atraktsioon Võrumaal jälle juures on.
Vastseliina piiskopilinnuse juhataja Ivar Traagel ja linnuse kojaülem Kadri Moppel on rahul, et üks hariv turismi­atraktsioon Võrumaal jälle juures on. Foto: Tomi Saluveer / Lõuna-Eesti Postimees

Vastseliina piiskopilinnuse kõrval avati reedel keskaegne palverännumaja. Pirita kloostrist algava palverännutee lõpp-punktis näidatakse, milliste ohtude ja ahvatlustega võis keskaja palverändur kokku puutuda. Elamuskeskus läks maksma ligikaudu miljon eurot.

Maja koosneb läbi kahe korruse kuuest ruumist, millest igal oma otstarve ja lugu. Ringkäigu jooksul saab külastaja teada, kuhu võis keskaegne palverändur sattuda ja millega kokku puutuda. Aimu saab ahvatlustest, ohtudest ja ööbimisvõimalustest, samuti sellest, kuidas ihu hariti, mida söödi ja joodi.

«Võib öelda, et tänapäeva turism sai alguse palverännakutest,» rääkis Vastseliina piiskopilinnuse juhataja Ivar Traagel. «Palverändurid teadsid rääkida, mis tee peal toimub. Nad pidid leidma ööbimis- ja söögikoha, nad teadsid, millised ohud ja ahvatlused võivad neid oodata kõrtsis. Ning vaatasid ka kohapeal ringi.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles