Uibo alistas neljanda eestlasena 8500 punkti piiri

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maicel Uibo Götzise võistluse järel.
Maicel Uibo Götzise võistluse järel. Foto: Eesti Kergejõustikuliit

44. korda toimunud Götzise kümnevõistluses teenis teise koha isikliku rekordi 8514 punktiga Maicel Uibo.

Eesti kõigi aegade edetabelis Erki Noole ja Kristjan Rahnu järel kolmandaks kerkinud põlvalase kõrval tegi suurepärase võistluse ka 20aastane Karel Tilga. Ta kogus meeste klassis esmakordselt üle 8000 punkti ja teenis 8101 punktiga 11. koha.

25aastane Uibo parandas senist tippmarki, mis oli püstitatud aprillis USAs, 107 punktiga. Sarnaselt kuu aja tagusele võistlusele ei püstitanud Uibo ühelgi üksikalal isiklikku rekordit (teivashüppes kordas tippmarki 5.30ga), edu tõi aga stabiilsus. Viimati sai eestlane Götzises teise koha 2001. aastal, kui Erki Nool oli maailmarekordi püstitanud tšehh Roman Šebrle järel teine. 2011. aastal teenis kolmanda koha aga Mikk Pahapill.

Esimest hooaega täiskasvanute seas võistlev Tilga püstitas rekordi suisa neljal alal (100 m, kuul, teivas ja oda). Kui Uibo sai alavõidu kõrgushüppes, siis Valgamaalt Pukast pärit kahemeetrine noormees oli mainekal kommertvõistlusel parim odaviskes, kus viis iskliku rekordi 69.25ni.

Võistluse võitis Damian Warner, kes püstitas 8795 punktiga Kanada rekordi ja maailma hooaja tippmargi.

Maicel Uibo sõnul oli tegu väga lõbusa võistlusega. «Ma ei püstitanud kahe päeva jooksul ainsatki isiklikku rekordit, tegin vaid hooaja tippmarke. Oskasin oodata selliseid tulemusi. Eesmärk oli olla stabiilne läbi võistluse ja seda õnnestus teha.»

Uibo tõdes, et publik oli vägev. «Nad toetavad sind alati, ükskõik, mis riigist sa pärit oled. Kaks ja pool kuud on EM-ini aega, alustuseks pean puhkama. Loodetavasti saan EM-iks veidi särtsu jalgadesse juurde ja olen tehniliselt kõikidel aladel parem. Kümnevõistluses on alati palju nüansse, mille kallal töötada. Minu nõrkus on muidugi kiirus. Kui saan seda juurde, siis võin olla ka jooksurajal päris ohtlik.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles