Võrust Tallinna läinud Viisk võitis auhinna

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Võrumaa Arenduskeskuse juhatuse liige Tiit Toots koos Martin Polikarpuse (vasakul) ning Remo Allikaga (paremal).
Võrumaa Arenduskeskuse juhatuse liige Tiit Toots koos Martin Polikarpuse (vasakul) ning Remo Allikaga (paremal). Foto: Tauno Pääslane / ERR

Rahvusringhäälingu eetrism olnud uuenduslike äriideede konkursil «Ajujaht» pälvis Võrumaa parima äriidee preemia uudispaat Viisk Võrumaalt.

Võrumaa omavalitsused panid maakondliku arenduskeskuse vahendusel välja 2200eurose eriauhinna parimale «Ajujahil» osalevale meeskonnale, kuhu kuulub vähemalt üks Võrumaalt pärit inimene.

Sel hooajal jõudis võistlusel 30 parima hulka uudispaat Viisk Võrumaalt. Viisu meeskond arendab kerget kokkuvolditavat ühekohalist vineerpaati, mille kokkupanek võtab aega minuti.

Viisk on stabiilne ja turvaline ning seda on lihtne transportida auto pakiruumis ja hoiustada kas või voodi all või riidekapis. Paat on ka torke- ja UV-kindel ning valmistatud taastuvast materjalist – puidust.

Paadi sihtgrupiks on selle loojad seadnud harrastuskalastajad ja loodussõbrad üle kogu maailma, kes vajavad enda hobiga tegelemiseks kerget ja mugavalt transporditavat väikepaati. Praegu saab paraku valida ainult raskete ja kohmakate kummipaatide vahel, mida tülikas transportida ja hoiustada ning mille täispumpamine, tühjakslaskmine ja kuivatamine võtab kaua aega.

Idee elluviimiseks on meeskonnas kõik vajalikud kompetentsid olemas. Tiit Kolk on 40aastase staažiga harrastuskalamees, kes teab, millistele nõuetele peab meie paat vastama. Remo Allikas on mööblitootmise ja kaubanduse taustaga juht. Martin Polikarpus tegeleb müügi ja tootearendusega. Kaarel Saarel on teoreetilisi ja praktilisi teadmisi puidutöötlemisest ning Kaisa Kalmet vastutab disaini ja modelleerimise eest.

SA Võrumaa Arenduskeskus juhi Tiit Tootsi sõnul toetavad Võrumaa omavalitsused parimat Võrumaalt pärit «Ajujahile» tulnud ideed, et innustada maakonna inimesi uuenduslikult mõtlema ning konkursil osalema.

«Ajujahi» konkurssi korraldavad Ettevõtluse Arendamise Sihtasutus (EAS) ja Eesti Televisioon (ETV).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles