Valga noormees maadles end Põhjamaade meistriks

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vastne põhjamaade meister Uku Laik
Vastne põhjamaade meister Uku Laik Foto: Evo Saar

Põhjamaade meistrivõistlustel Soomes võitis Valga spordiklubi maadleja Uku Laik kaalukategoorias -110 kg U18 vanuseklassi meistritiitli.

«See on suur tulemus Valga maadluse jaoks,» kinnitas Valga spordiklubi eestvedaja Evo Saar. "Võrreldavat tulemust põhjamaade meistrivõistlustelt U18 klassis meie klubil ei olegi.«

Ta lisas, et klubi maadlustreener Tõnu Laine jälgis kõiki Laigu nendel võistlustel peetud matše internetist. »Tõnu ütles, et viimane lihv Valgas treeningutel kandis vilja, eriti püstimaadluse osas. Uku ei andnud ühtegi tehnilist punkti ära.«

Saar tõdes, et kuna Laik on ka Eesti tänavune meister U18 vanuseklassis, ei olnud tema võit ka ootamatu. »Ent igal juhul on see tema senise sportlasetee tipptulemus. Eriti kui arvestada seda, et viimati jäi ta Põhjamaade meistrivõistlustel kaheksandaks."

Lisaks Laigule oli Kajaanis peetud võistlustel Eesti koondise ridades ka teine Valga klubi maadleja Tanel Põrk. Tema tuli kaalukategoorias -71 kg võistlustelt tagasi 8. kohaga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles