Põlva neiu kuulutati mängu parimaks

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Küprose võrku kümme väravat visanud Selma Rein valiti korraldajate poolt Eesti parimaks.
Küprose võrku kümme väravat visanud Selma Rein valiti korraldajate poolt Eesti parimaks. Foto: Eesti käsipalliliit

Bosnia ja Hertsegoviinas jätkub kuni 18aastaste neidude IHF/EHF Women`s Trophy turniir.

Teises mänguvoorus näitas Eesti koondis, et avapäeva kaotus Belgiale painama ei jäänud ja alistas Küprose selge ülekaaluga 34 : 14. Otsustavas alagrupimängus on Eesti vastaseks täna, 31. mail Moldova koondis.

Eestlannad alustasid Küprose vastu oluliselt särtsakamalt kui päev varem, said kiirelt 3 : 0 ette ja poolaja keskpaigaks juhtisid pärast põlvalanna Teele Utsali karistusviset juba 9 : 1. Kaitses seisis Eesti hästi ja enamus vastaste raskelt positsioonilt tehtud visetest langes SK Tapa väravavahi Gerda Staali saagiks.

Osavalt leidsid Martin Noodla hoolealused joonelt Anastassia Volkovat ja Anastasia Londakut ning kui sealt väravaid ei tulnudki, teeniti karistusviskeid, mida Utsal raudse järjekindlusega võrku saatis – avapoolajal viis korda! Peagi oli vahe kahekohaline ja kuigi Küpros sai poolaja lõpul mängu paremini sisse, tegi Karina Mere täpne vise poolajaseisuks 19 : 8.

Teise pooltunni algul viskasid mõlemad tiimid paar väravat enne kui Eesti kaitse uuesti lukku keeras. Noodla kasutas kõiki mängijaid ja proovis neid erinevatel positsioonidelgi, kuid mängupilt ei muutunud. Eestlannad jooksid hästi kiirrünnakutesse – mida päev varem Belgia vastu pea üldse ei lubatud – ja eriti Selma Rein realiseeris neid hea protsendiga.

Eduseis ainult kasvas ja olles Küprost üle tosina minuti kuival hoidnud, juhtis Eesti pärast Karina Adissova viset 29 : 10. Mõni minut enne lõppu kasvatas Greete Märtson edu esmakordselt 20väravaliseks ja ehkki vastased vähendasid vahet, tõi Märtsoni järjekordne täpne vise viimastel sekunditel tabloole lõpunumbriteks 34 : 14.

Eesti parimaks valisid korraldajad täna põlvalanna Reini, kes oli ka Eesti resultatiivseim kümne väravaga. Utsal tabas kuus, Volkova neli, Adissova ja Diana Vassiljeva kolm, Märtson ja Mia-Marii Tedrekull kaks korda ning Londak, Mere, Rutt Kahre ja Tuuli Ilus lisasid ühe värava.

Otsustavas alagrupimängus on neljapäeval Eesti vastane Moldova, kes avapäeval alistas Küprose 30 : 22 (15:12). Eeldades, et Belgia alistab meie neiude tänase vastase täna suurelt, võib Eestile poolfinaalipääsuks viimases mängus piisata isegi viigist. Peatreener Noodla sõnul on Moldova kindlasti mängitav vastane.

«Kui Küpros oli selline ühtlane võistkond, siis Moldoval on paar eredamat kuju, kellele peame tähelepanu pöörama ja kelle vastu tuleb taktikaliselt õnnestuda. Aga ma ei näe mingit põhjust, miks me ei võiks võita. Nüüd tuleb taastuda ja tüdrukud peavad hoolimata suurest võidust jalad maas hoidma,» sõnas Noodla.

«Täna oli ikka hoopis teine pilt,» tunnistas Eesti koondise peatreener eile. «Tegime korraliku analüüsi, vaatasime koos mängijatega eilse video üle, osutasime lihtvigadele ning leppisime kokku, et täna neid nii palju ei tee. Ja müts maha – tüdrukud pidasid plaanist kinni. Samuti polnud enam reisiväsimust, üks mäng oli selja taga ning nii mõistsin mina võistkonda paremini ja nemad omakorda mind.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles