Valga linna rajatakse 100 tamme park

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tammed istutatakse Valgas Rohelise tänava tammikusse vabariigi juubeli puhul. Foto on illustreeriv.
Tammed istutatakse Valgas Rohelise tänava tammikusse vabariigi juubeli puhul. Foto on illustreeriv. Foto: Sille Annuk

Reedel, 1. juunil algusega kell 10 istutatakse Valgas Rohelise tänava tammikusse  tammepuud. 100 tamme park on kingituseks Eesti Vabariigi 100. sünnipäevaks.

Puid istutavad Rohelise ja Metsa tänava ristumiskoha läheduses Priimetsa kooli, Valga põhikooli ja Valga gümnaasiumi õpilased. Koos noortega istutavad tammepuid ka Valga vallavalitsuse liikmed. Puude istutamisele järgneb pargi pidulik avamine, kus Valga vallavanem Margus Lepik tänab kõiki puude istutajaid ja ettevõtmise toetajaid. Suure vaeva nägijatele pakutakse kringlit ja morssi.

Sündmus toimub koostöös Riigikantseleiga algatuse «Eesti 100 tamme» raames. Tamm on eestlastele olnud läbi aegade püha puu, millega seonduvad mitmed legendid, rituaalid ja uskumused. Tänu tammede pikale elueale kanduvad meie lood ja unistused läbi aegade järeltulevate põlvedeni. Tamm on tugevuse ja kestvuse sümbol, mis sobib hästi Eesti Vabariigi 100. sünnipäeva vääristamiseks.

Kell 14 algab Valga kultuuri- ja huvialakeskuse platsil perepäev Päikeseratas. Sõita saab lasterongiga. Hullata saab batuudil ning teha näomaalinguid. Kohal on politsei, päästeamet ja kaitseliit, kes tutvustavad oma tegemisi. Kell 18 algab kultuurikeskuses huviringide kontsert «Päikeseratas».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles