Mehelt võeti piiril ära kumminui

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Koidula piiripunkt Võrumaal. Foto on illustratiivne.
Koidula piiripunkt Võrumaal. Foto on illustratiivne. Foto: Marko Saarm

Kolmapäeval kella 11 ajal kontrollisid piiriametnikud Koidula piiripunktis Vene numbrimärgiga sõidukit, kust avastasid kumminuia, mille omamine ja kasutamine on relvaseadusest tulenevalt tsiviilkäibes keelatud.

Maksu- ja tolliamet võttis mehelt tsiviilkäibes keelatud eseme ära ning tema suhtes alustati menetlust. Lisaks avastasid piirivalvurid masina kontrollimisel selle iluvõre vahelt sisseehitatud antiradari, mille omamine ja kasutamine on Eestis keelatud. Seade konfiskeeriti, juhile tehti hoiatus ning seejärel lubati tal riiki siseneda. 

Sama päeval kella 14.40 ajal kontrollisid piirivalvurid Koidula piiripunktis Läti numbrimärgiga Peugeot kaubikut, kus peale juhi viibis veel kolm kaasreisijat. Kuivõrd konkreetses sõidukis võib ühes juhiga olla kokku kolm isikut, siis tuli reisijatel neljandale kaasasõitjale leida reisi jätkamiseks teine sõiduvahend ning peale seda said nad loa siseneda Eestisse.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles