Kolm Võrumaa piimafarmi avab uksed

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nopri talu peremees Tiit Niilo juustukeldris.
Nopri talu peremees Tiit Niilo juustukeldris. Foto: Arvo Meeks / LEPM

Eesti põllumajandus-kaubanduskoda korraldab homme avatud piimafarmide päeva.

10 piimafarmi viies maakonnas avavad oma uksed 700 õpilasele 16 koolist, et tutvustada kaasaegset piimatootmist. Ühtlasi toimub homme Imaveres Piimapäev, mille raames tutvustatakse huvilistele piimatoodete kvaliteedi hindamist, viiakse läbi talumeiereide piimatoodete hindamine ning toimub palju muud huvitavat.

«1. juunil tähistatav rahvusvaheline piimapäev on hea põhjus, et ka Eestis avada piimafarmide uksed ja näidata nüüdisaegset piimatootmist. Kuna sel päeval tähistatakse ka lastekaitsepäeva, pakume neljandat aastat järjest just kooliõpilastele võimalust tutvuda piimafarmidega Eesti eri piirkondadest,» ütles Eesti põllumajandus-kaubanduskoja juhatuse esimees Roomet Sõrmus.

Võrumaal ootavad koolilapsi sellel aastal külla Nopri Talu OÜ, Lõunapiim OÜ ja Võhandu Põllumajanduse Osaühing.

Tänavu korraldatav avatud piimafarmide päev on jätk põllumajanduskoja poolt aastatel 2015–2017 ellu viidud programmile «Piim - päeva pärl!». Sellel andsid kunagi nime Valga põhikooli õpilased koos õpetaja Reet Hallastega.

Varasema kolme aasta jooksul on avatud piimafarmide päeva raames piimafarme külastanud kokku juba 7000 last üle Eesti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles