Intervjuu: Haiglajuht: suures haiglas on ohutum sünnitada

Tomi Saluveer
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Võru haigla juht Arvi Vask tõdes, et nad tuleksid omadega nulli, kui aastas oleks raviasutuses 365 sünnitust. Eelmisel aastal oli neid aga kokku 245.
Võru haigla juht Arvi Vask tõdes, et nad tuleksid omadega nulli, kui aastas oleks raviasutuses 365 sünnitust. Eelmisel aastal oli neid aga kokku 245. Foto: Tomi Saluveer / Lõuna-Eesti Postimees

Lõuna-Eesti haigla juhatuse liige Arvi Vask kinnitab, et see, kaugele inimene sünnitama läheb, on reeglina mugavuse küsimus, mitte meditsiinilises mõttes riski võtmise teema. Samas võib sünnituse käigus siiski ette tulla ootamatusi, milleks Võrus asuv haigla – erinevalt mõnest väiksemast – saab ööpäev läbi valmis olla.

Kuidas kommenteerite Põlva ja Valga haigla sünnitusosakonna sulgemise plaani?

Sünnitusabi on vaid üks haiglareformi detail. Kagu-Eesti haiglate arengusuunad pandi paika 16–17 aastat tagasi Eesti haiglavõrgu arengukavas. Seal oli selgelt kirjas, et Lõuna-Eesti haigla peaks olema üldhaigla staatuses ning katma kogu regioonis nelja põhieriala. Põlva ja Valga haigla kohta olid soovitused, et need jääksid kohaliku haigla staatusesse. See tähendab ühearstilist ööpäevaringset valvet. Sel juhul ei saaks sünnitusabi nendes haiglates anda.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles