G4S rannavalve avas suplushooaja 21 Eesti rannas

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
G4S rannavalvurid Pühajärvel alustasid tööd mai lõpus.
G4S rannavalvurid Pühajärvel alustasid tööd mai lõpus. Foto: G4S

Eile algas ametlik rannahooaeg. Ligi 100 G4Si vetelpäästjat aitavad suplejate ohutust tagada 21 supelrannas.

„Mida rohkem on rannas inimesi, kes väärtustavad elu, mõtlevad ohutusele ja on ka teiste rannaliste suhtes tähelepanelikud, seda ohutumalt rannahooaeg möödub,“ ütles G4S Eesti rannavalve juht Henry Seemel.

Vetelpäästjad soovitavad randa minnes kaasa võtta joogivee ja päikesekreemi. Koju jätta klaastaara, alkoholi, lemmikloomad ja paha tuju.

Vetelpäästjatel tuleb randades sageli otsida kadunud lapsi. Rahvarohkemates Tallinna ja Pärnu randades võib G4S rannavalvuritelt küsida lapsele käepaela. Sellele saab lapsevanem oma telefoninumbri kirjutada, et hoolsad rannalised teaksid, kellele helistada, kui märkavad üksikult uitavat last. „Kõige õige olulisem on siiski oma lastel silm peal hoida,“ lisas Seemel.

Möödunud suvel päästsid G4S vetelpäästjad uppumisohust kaks last, kes sattusid sügavasse vette ega osanud ujuda. „Ühe lapse vanem võttis poolsada meetrit eemal päikest, teise lapse vanemaid polnud rannaski. Õnnetused kipuvad juhtuma ikka järelevalveta jäetud lastega,“ rõhutas Seemel. 

Rannavalve juht juhib tähelepanu ka poidega piiratud ujumisalale. See on koht, kuhu surfarid ja veesõidukitega liiklejad ei ole teretulnud. Kuid siin kehtib ka vastupidine reegel: suplemine surfialas ei ole samuti teretulnud. „Ujuja ja surfari kokkupõrge lõppeb alati ujuja kahjuks,“ ütles Seemel. „Suur tänu surfiklubidele, kes oma liikmeid koolitavad ja teavitavad, kus võib ja kus mitte surfata!“

1. juunist on avatud www.g4s.ee/rannad lehekülg, kust saab infot randade õhu- ja veetemperatuuri ning rannakülastajate arvu kohta. Sama infot vahendavad Delfi.ee, Postimees.ee ja Ilm.ee.

G4S rannavalve tööajad:

Otepää Pühajärv 26. maist 31. augustini kell 11–20
Võru Tamula ja Kubija järv 1. juunist 31. augustini kell 10–21
Põlva paisjärv 1. juunist 31. augustini kell 11–19
Tõrva Vanamõisa ja Riiska järv 1. juunist 15. augustini kell 11–19
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles