Vandaalid lõhkusid Otepää jooksutuuri silte

Maarius Suviste
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kes selle Otepää jooksutuuri sildi puruks rebis, on selgitamisel.
Kes selle Otepää jooksutuuri sildi puruks rebis, on selgitamisel. Foto: Erakogu

Seni tabamata kurikaelad on vandaalitsenud Otepää jooksutuuri siltide kallal, rebides need pooleks või jooksutrassilt ära viinud.

Viimase nelja päeva jooksul on lõhutud jooksutuuri silte Pühajärve-Sihva teel kahel korral. Näiteks kolmapäeval oli lõhutud kümmekond silti.

„Lõhkumine ei ole lihtsalt posti ümber lükkamine, vaid siltide pooleks rebimine, mis vajab jõudu, ja reaalselt ära viimine või peitmine. On võimalus, et jooksutuuri embleemiga silte võib olla kellegi hoovis,“ ütles Otepää jooksutuuri korraldaja Margus Mäll. Ta lisas, et varem on lõhutud järjepidevalt Otepää rattamaratoni ja jooksutuuri silte vastavalt eelmise aasta augustis ja tunamullu mais.

„Palun rääkige oma võsukestele ja tuttavatele, et nendel siltidel on nii rahaline kui moraalne väärtus Otepää inimeste, külaliste ja spordisõprade jaoks. Kui näete kedagi siltidega askeldamas, siis palun sekkuge,“ ütles Mäll. Info eest, mis viib süüdlas(t)e tabamiseni, paneb jooksutuuri korraldaja välja 50 eurot.

Jooksutuuri radadel on maasse löödud üle 150 sildi ja viida.

Neljandat korda peetav Otepää jooksutuur toimub 1.-3. juunil. Täna joostakse Tehvandi ringil 10 km, laupäeval Pühajärvel 17,2 km ja pühapäeval Käärikul Kekkoneni rajal 15 km. Ühtlasi toimub Käärikul ka jooksutuuri raames 5. Kekkoneni jooks.

Osalemas on üle 230 jooksusõbra. Kes veel kirjas pole, saab seda teha kohapeal.

Otepää jooksutuuri radadel on maasse löödud üle 150 sildi ja viida.

Erakogu

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles