Ilmateenistus annab lootust soojaks jaaniilmaks

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Arvo Meeks / LEPM

Ilmateenistus annab lootust, et juuni viimane kolmandik, kuhu jäävad ka jaanipühad, tuleb sooja ilmaga.

Kuni 3. juunini on ilm soe ja väikese sajuvõimalusega, 4. juunil saabub Teravmägede lähedalt aga aktiivne tsüklon Valge mere lähedale ja laieneb servaga Läänemere äärde. Eesti kohal algab alates 5. juunist arktilise õhumassi sissetung koos tugeva põhjakaare tuulega.

Vaiksematel öödel võib sisemaal maapinnal öökülma esineda. Kõige jahedamatel päevadel on sooja napilt üle 10 ning ajuti on vihmahoogusid, prognoosib ilmateenistus.

Ilm soojeneb taas 10. juuni paiku, kui kuiva ilmaga kõrgrõhuala tuleb Läänemere kohale. Kuu keskel võib Läänemere kohale kujuneda nõrk madalrõhuvöönd, samal ajal on Venemaa kohal püsib kõrgrõhuala. Kahe rõhuala piirimail on soodsad tingimused sooja ja niiske õhumassi jõudmiseks ja äikesevihmapilvede arenguks.

Kuu viimane kolmandik on tõenäoliselt soe, kuid aeg-ajalt sajab hoovihma.

Kuu tervikuna kujuneb keskmiselt õhutemperatuurilt normilähedaseks või sellest kõrgemaks, kusjuures norm jääb vahemikku 13,1-15,5 kraadi. Sademeid tuleb normist vähem ehk alla 47 millimeetri.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles