Valgalased ootavad nii teede korrastamist kui kolemajade lammutamist

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Info kogumine jätkus neljapäeval töörühmade kogunemisega Valga kultuuri- ja huvialakeskuses, kus ühiselt kaardistati arenguvajadusi ja -võimalusi ning arutati järgmise nelja aasta plaane.
Info kogumine jätkus neljapäeval töörühmade kogunemisega Valga kultuuri- ja huvialakeskuses, kus ühiselt kaardistati arenguvajadusi ja -võimalusi ning arutati järgmise nelja aasta plaane. Foto: Valga vallavalitsus

Valga valla elanikud andsid panuse loodavasse arengukavasse. Äsja lõppenud internetipõhise ideekorje tulemusena laekus mitmeid huvitavaid ideid ning kaardistati ka lahendamist vajavaid probleeme.

Küsitlusele vastanud väärtustasid Valga valda kui rohelist, turvalist ja lastesõbralikku elukeskkonda. Rõhutati ka tugevat kogukonnatunnet ja ilusat loodust. Leiti, et valla ilu ja selle inimesi tuleks rohkem märgata ja hoida.

Lahendamist vajavate probleemidena märgiti enim teede halba seisukorda ning kasutusutuseta ja amortiseerunud hooneid, millele tuleks leida uus sisu või need lammutada. Oluliseks peetakse teenuste kättesaadavuse säilimist, seahulgas mainiti kõige sagedamini haridus- ja meditsiiniteenuseid (Valga haigla sünnitusosakonda).

Nii haridus- kui sotsiaalvaldkonnas peetakse vajalikuks tagada tugiteenuste kättesaadavus. Samuti mainiti ühistranspordi- ja kergliiklusteede võrgustiku arendamise vajadust. Vallaelanikud soovisid ka paremaid vaba aja veetmise ja sportimise võimalusi, seda nii korrastatud puhke- ja haljasalade kui ka huvitegevuse ja ürituste näol. Vajadust nähakse ka noortele suunatud tegevuste ning muulaste parema integreerimise järgi.

Kõige olulisemateks sammudeks järgnevatel aastatel peeti Valga haigla säilitamist üldhaiglana, teedevõrgu korrastamist, kolemajade lammutamist ning turismi- ja ettevõtluskeskkonna arendamist. Parandamist vajaks ka valla maine.  Huvitavamatest ideedest käidi välja Säde teatri taastamine ning veekeskuse ehitamine Ramsi vesiveski juurde. Tühjad korterid soovitati anda noortele peredele ja spetsialistidele tasuta kasutamiseks.

Elanikkonna paremaks kaasamiseks valla arengu kujundamisel sooviti omavalitsuselt avatud suhtlemist ja laialdast teavitustööd. Samuti kogukondade esinduste kokkukutsumist ja kaasava eelarve rakendamist. Valla läbiviidud ideekorje küsitlust kiideti kui head viisi rahva arvamuste kogumiseks.

Valla arengukava koostamine on täies hoos ning info kogumine jätkus neljapäeval 31.mail töörühmade kogunemisega Valga Kultuuri- ja huvikeskuses. Ühiselt kaardistati arenguvajadusi ja -võimalusi ning arutati järgmise nelja aasta plaane. Oma mõtteid jagasid erinevates valdkondades tegutsevad juhid ja spetsilistid ning ettevõtjad valla kõigist piirkondadest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles