Intervjuu. Lihatööstuse omanik: poed olgu pühapäeviti kinni (1)

Maa­rius Suviste
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Legendaarne lihatööstur Maie Niit pani enda loodud ettevõttele aluse 28 aastat tagasi. Ta käib praegugi omanikuna abiks tööd tegemas ja võtab oma kabinetis tellimusi vastu. «Mul on vedanud, et sain 55aastaselt pensionile,» ütles ta.
Legendaarne lihatööstur Maie Niit pani enda loodud ettevõttele aluse 28 aastat tagasi. Ta käib praegugi omanikuna abiks tööd tegemas ja võtab oma kabinetis tellimusi vastu. «Mul on vedanud, et sain 55aastaselt pensionile,» ütles ta. Foto: Maarius Suviste / Lõuna-Eesti Postimees

Otepää lihatööstuse Edgar üks omanikest ja kauaaegne juht Maie Niit (79) on seda meelt, et pühapäeviti võiksid kauplused olla kinni ning töötajad koos oma perega. «Mõnes välisriigis on pühapäeviti poed kinni. Miks meie ei saa seda teha?» küsis Niit, kelle lihatööstuses nädalavahetustel tööd ei tehta.

Mullu sügisest te enam tegevjuht ei ole, küll aga käite endiselt iga päev omanikuna lihatööstuses tööl edasi. Miks?

Ma ei tööta siin tuhkagi, ainult hommikul kell pool kuus või kolmveerand kuus tulen ja teen uksed lahti. Võtan tellimusi vastu. Olen töö juures pärastlõunani, mitte rohkem – ületunde ma enam ei tee.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles