Hargla bussiootekojad lüüakse riigi sünnipäeva puhul särama

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Projekti raames toimuvad nädala vältel aianduse, grafiti ja puutöö õpitoad, mille käigus tehakse plaanid ja teod bussipaviljonide ja nende ümbruse korrastamiseks ja kaunistamiseks.
Projekti raames toimuvad nädala vältel aianduse, grafiti ja puutöö õpitoad, mille käigus tehakse plaanid ja teod bussipaviljonide ja nende ümbruse korrastamiseks ja kaunistamiseks. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Valga valla Hargla külas viiakse vahemikus 11.06.2018–15.06.2018 läbi kogukondlik loomenädal, mille lõpptulemuseks saavad atraktiivse välimuse Hargla küla mõlemad hallid ja igavad külaväravad ehk bussiootekojad.

Projekti raames toimuvad nädala vältel aianduse, grafiti ja puutöö õpitoad, mille käigus tehakse plaanid ja teod bussipaviljonide ja nende ümbruse korrastamiseks ja kaunistamiseks.

Hargla bussiootekojad saavad külge vahvad sildid, nendesse tulevad ootepingid, valmistatakse lillekastid ning mulda saavad silmailu pakkuvad lilled, meeleoluka grafitiga saavad kaetud bussiootepaviljonide pinnad.

Uues kuues bussiootekojad rõõmustavad kohalikke ja loodetavasti külalisi aastaid. Loodut hoitakse korras vabatahtlikkuse alusel.

Projekti planeerimises on osalenud kümmekond Hargla küla elanikku ja hetkel Harglas avatud noortekeskuses vabatahtlikuna töötav Austria neiu Nina Leimlehner, kes 2018. aasta suvel oma Euroopa vabatahtliku teenistuse Eestis lõpetab.

Projekt on pühendatud Eesti Vabariigi 100. sünnipäevale. Taheva Valla Külade Seltsile eraldatud projektitoetuse suurus on 3810,34 eurot. See on juba teine suurem ettevõtmine, millega Hargla kandi rahvas Eesti Vabariigi juubelit tähistab. Nimelt restaureeriti paljude annetajate ja Taheva ning Mõniste Vallavalitsuste abiga 2017. aasta sügiseks Hargla kiriku ajaga kasutuskõlbmatuks muutunud põrand ja pingid.

Kogukondade EV100 taotlusvooru raames jagus toetust 73 algatusele, Huvi taotlusvooru vastu oli suur kogu Eestis, kuid toetust jagus vaid seitsmendikule esitatud projektidest.  Taotlusvooru menetleja Inga Kalvist ütles, et pingereas tõusid ettepoole paremini läbimõeldud ja kogukonda rohkem kaasavad projektid.

„Meie küla- ja asumiseltsid oskavad kogukonna vajadusi hästi märgata ning oli palju väga häid projekte. Seepärast on väga tähtis usaldada kogukondadele senisest rohkem vahendeid kohaliku elu korraldamiseks,“ märkis Kodukandi liikumise juht Krista Habakukk.

Taheva Valla Külade Selts sai Hargla loomenädala korraldamiseks toetuse MTÜ Eesti Külaliikumine Kodukant kogukondade EV100 taotlusvoorust.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles