Piirivalvuritel oli tihe nädalalõpp

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Salasigaretid. Pilt on illustratiivne.
Salasigaretid. Pilt on illustratiivne. Foto: Urmas Luik

Perioodil 31. mai kuni 4. juuni avastasid piirivalvurid Luhamaa piiripunktis viiest sõidukist antiradari, mille omamine ja kasutamine Eestis on keelatud. Lisaks tuli piirivalvuritel tegelda kulunud rehvidega veoki, salasigarettide ja külmrelvade transportijatega.

1. juuni hommikul kella 6 ajal kontrollisid piirivalvurid Venemaalt liinibussiga Luhamaa piiripunkti saabunud reisijaid ning avastasid ühe reisija isiklike asjade hulgast 460 Kõrgõstani maksumärkidega sigaretti.  Piirivalvurid andsid 47aastase mehe menetlustoiminguteks üle tolliametnikele, kes isikule 80eurose rahatrahvi määrasid. Pärast menetlustoiminguid lubati isikul riiki siseneda.

1. juunil kella 12.50 ajal kontrollisid piirivalvurid Koidula piiripunktis Eesti numbrimärgiga Scania veokit ning avastasid, et autorongi haagise kaks rehvi on sedavõrd kulunud, et neil on traadid väljas. Piirivalvurid suunasid ohtlike vigadega raskeveoki erakorralisele ülevaatusele.

Läinud nädalavahetusel kontrollisid piirivalvurid Luhamaa piiripunktis kaht sõidukit, mille salongist avastati tsiviilkäibes keelatud külmrelv. Mõlemast masinast avastatud külmrelvad võeti ära ning juhtide suhtes alustati menetlust.

3. juunil kella 13 ajal kontrollisid piirivalvurid Luhamaa piiripunktis sõiduautot Volkswagen ning avastasid, et sõiduki esiklaas ning juhipoolne esituli on katki. Kuna juht ei suutnud kohapeal viga kõrvaldada, tõkestati sõiduki sisenemine Eestisse ning juht ühes tehniliselt mittekorras masinaga suunati tagasi Venemaale.

3. juunil kella 13.40 ajal saabus Luhamaa maanteepiiripunkti riiki sisenevale suunale piirikontrolli Läti numbrimärgiga sõiduauto Volkswagen, mida juhtis 64-aastane lätlane. Tolliametnikud avastasid kontrolli käigus sõidukist 120 Venemaa maksumärkidega sigaretti. Masina juhile määrati rikkumise eest rahaline karistus ning peale menetlustoiminguid lubati tal teekonda jätkata.

3. juunil kella 21 paiku kontrollisid piirivalvurid Luhamaa piiripunktis Venemaalt saabunud naist ning avastasid, et tal puudub kehtiv viisa või elamisluba. Talle koostati sisenemiskeeld ning naine saadeti tagasi Venemaale.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles