Läti põllumehed muretsevad kuivade ilmade tõttu viljasaagi pärast

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustreeriv.
Foto on illustreeriv. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Läti teraviljapõldude olukord on kuivade ilmade tõttu kriitiline ning kohalikud põllumehed on mures tänavuse saagi koguse ja kvaliteedi pärast.

Läti põllumeestekogu esindaja Mārtiņš Trons ütles BNS-ile, et kõige enam on põud kahjustanud Kurzeme piirkonna põlde. "Ilm on väga kuiv, me ei ole selliseid ilmastikutingimusi näinud 18 või 19 aastat. Põud on mõjutanud tali- ja suvivilja ning karjamaid," ütles ta, lisades, et olukorda parandaks vaid tugev vihm, kuid seda lähiajaks prognoositud ei ole.

Liepāja piirkonna Gudriki talu omanik Guntis Silenieks ütles, et vihma ei ole piirkonnas juba ammu nähtud. "Praegu väljas 27, 28 ja 30 kraadi Celsiuse järgi ning vili otseses mõttes praeb," sõnas Silenieks, nentides, et olukord on aina halvenemas.

Põllumajandusfirma VAKS tegevjuht Indulis Jansonsi sõnul sajad Vizeme rajoonis vihma viimati mari teisel poolel. Kuigi mõnel päeval oli vihma ka Latgales, siis on kuiv ilm seal alati probleemiks olnud, märkis ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles