Ilmakuulus krossirada täitub üle aastate mootorimürinaga (1)

Tiit Loim
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Meenutus aastast 2009, kui Jaanikese krossirajal peeti ühena viimastest mõõduvõttudest Eesti motokrossi meistrivõistluste teist etappi.
Meenutus aastast 2009, kui Jaanikese krossirajal peeti ühena viimastest mõõduvõttudest Eesti motokrossi meistrivõistluste teist etappi. Foto: Arvo Meeks / LEPM

Aastaid kasutuseta seisnud legendaarne Jaanikese krossirada täitub pühapäeval taas võidusõitjatega. Seal peetakse maha motokrossi Eesti noorte meistrivõistluste neljas ja pitbike’ide Eesti meistrivõistluste teine etapp.

Valga lähedal Jaanikese külas asuv krossirada oli omal ajal üle maailma tuntud. Nädalavahetusel toimuva võistluse korraldaja Einar Peterson Valga motoklubist ütles, et rada mäletavad kaugete maade inimesed isegi USAni välja. «Sardiinias (Itaaliale kuuluv saar – toim) olime laagris. Üks tuli juurde ja küsis, kust oleme. Ütlesime, et Valgast. Ta vastas, et «aa, Jaanikese!».

Vahepeal käis kompleks aga käest kätte ja sealne tegevus jäi seisma. Radade endine omanik Ainar Haavistu ütles, et vahepealsetel omanikel olid kompleksiga suured plaanid, sinna pidid tulema spaahotellid. Siis aga saabus majanduskriis ja ideed läksid vett vedama. Endise omaniku teada toimusid mõned motokrossivõistlused radadel veidi vähem kui kümme aastat tagasi.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles