Kuidas noored suveks tööd saavad?

Catlin Saar
, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ajakirjanikuga suhelnud neiud on juba mitmel suvel töötanud ning soovitavad teisel noortel tööotsijatel uurida võimalusi igalt poolt: internetist, tuttavatelt, võõrastelt. Nende sõnul tasub ise huvi üles näidata ning ettevõtetele kirjutada.
Ajakirjanikuga suhelnud neiud on juba mitmel suvel töötanud ning soovitavad teisel noortel tööotsijatel uurida võimalusi igalt poolt: internetist, tuttavatelt, võõrastelt. Nende sõnul tasub ise huvi üles näidata ning ettevõtetele kirjutada. Foto: Arvo Meeks / LEPM

Üha enam nõutakse tööotsijalt varasemat kogemust ning erialast haridust. Kuidas leiavad suveks tööd aga noored, kel haridustee alles pooleli ja kogemusi ka napilt?

16aastane Valgamaa neiu Heliisa Mets ütles, et tema leidis töökoha läbi Valgamaa noorteportaali Tankla. Sellel suvel läheb ta tööle Otepääle Marguse spordibaasi puhastusteenindajaks. Varasem töökogemus selles valdkonnas küll puudub, kuid neiu usub, et kes soovib tööd teha, see ka leiab. «Magavale kassile hiir suhu ei jookse,» sõnas Mets.

17aastane Riin Margus läheb suvel nii Tankla töömalevasse kui ka maasikapõllule. Malevatööd soovitasid talle noorsootöötajad ning maasikaid korjama saab ta oma ema kaudu. «Alla 14aastastel on küll raske tööd leida, kuid natuke vanematel on juba lihtsam, kuna neil on ka veidi kogemust,» sõnas neiu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles