Valga uus aukodanik on vastu võtnud üle tuhande sünnituse

Catlin Saar
, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaks aastakümmet Valga haiglas günekoloogina töötanud Valga aukodanik 
Erika Kaša 
ütles, et jääb haiglat ja selle kollektiivi väga igatsema. «Sinna tööle oli alati lausa rõõm minna.»
Kaks aastakümmet Valga haiglas günekoloogina töötanud Valga aukodanik Erika Kaša ütles, et jääb haiglat ja selle kollektiivi väga igatsema. «Sinna tööle oli alati lausa rõõm minna.» Foto: arhiiv

Valga linna uueks aukodanikuks valis vallavolikogu peagi 76aastaseks saava Erika Kaša, kes on Valga haiglas günekoloogina töötanud 20 aastat. «Aukodaniku tiitel tuli mulle tõelise üllatusena,» tunnistas Erika Kaša ja lisas, et loomulikult teeb see uudis talle rõõmu.

Erika Kaša sündis küll Valgamaal Kaagjärvel, kuid hariduse sai Lätis. Naise mõlemad vanemad olid lätlased. Eesti keele sai ta aga selgeks ühe mehe käest, kellele ta isa pärast sõda peavarju pakkus, kuna perekonnata jäänud mehel polnud kuskile minna. Eestlasest kodakondne laulis talle ja ta õdedele-vendadele eestikeelseid laule ning oli neile justkui vanaisa eest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles