Selgusid "Keskkonnakäpa" tänavused laureaadid

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna loomaaia läänevärava juures avati keskkonnahariduskeskus, millest saab ka loomaaia uus peasissepääs.
Tallinna loomaaia läänevärava juures avati keskkonnahariduskeskus, millest saab ka loomaaia uus peasissepääs. Foto: Martin Ilustrumm

Keskkonnaminister Siim Kiisler kuulutas pühapäeval Tallinna loomaaia keskkonnahariduskeskuses peetud tunnustamispeol välja tänavused "Keskkonnakäpa" konkursi laureaadid.

"Meile esitati üle poolesaja väga tubli kandidaadi, kes kõik olid ühel või teisel viisil jätnud positiivse jälje oma keskkonnateadliku algatusega või panustanud keskkonnasõbraliku haridustegevuse edendamisse," ütles Kiisler keskkonnasõbraliku haridustegevuse tunnustamiseks korraldatava konkursi tänavuste kandidaatide kohta. "Võitjad eristusid väga vahvate ideede ja läbimõeldud lahenduste poolest."

Konkursile esitatud kandidaate hinnati viies rühmas: lasteaed, õpilasrühm/klass, õpetaja, kool ning keskkonnaharidust pakkuv organisatsioon. Kandideerida sai tubli tegutseja, targa tarbija, õnneliku õppe, kogukonna kaasamise ja innuka innovaatori kategooriates. Viimane on eriauhind, mis antakse tegevuste eest, mille käigus on leitud uudseid või leidlikke lahendusi keskkonnateemade käsitlemisel, olgu selleks erinevate ainevaldkondade põiming, keskkonnasõbralikkust edendavad uuringud, vaatlused, leiutised, kampaaniad, koostöö lastevanemate ja ettevõtetega või muu seesugune.

Hindamisžüriisse kuulusid keskkonnaameti, keskkonnaministeeriumi, haridus- ja teadusministeeriumi ning Eesti Õpilasesinduste Liidu esindajad.

Kõige enam kandidaate esitati tänavu lasteaedade kategoorias, kus konkursile laekus 19 projekti. Rühmade kategoorias laekus 16, koolide ning organisatsioonide kategoorias üheksa ning õpetajate kategoorias kaheksa projekti. Kokku esitati konkursile 61 kandidaati. Esitatud projektidest paistsid tänavu eriti hästi silma Eesti Vabariigi 100. aastapäevale pühendatud projektid.

"Keskkonnakäpa" konkursi võitsid targa tarbija kategoorias lasteaed Mari Vaarikmarja rühm ja õpetaja Eve Järviste õuesõppe aktiivprojektoga "Ühepajatoit", Luunja lasteaed Midrimaa Kasti-Kati algatusega "Teise ringi tegevuskobar" ja Kohila gümnaasium algatusega "Roheline kool".

Tubli tegutseja tiitli pälvisid Mariliis Sild algatuse eest "Konnad teelt!", Rakvere Triinu lasteaed algatusega "Kadripäeva taaskasutuslaat", Illuka kool algatusega "Kõrvitsad elevantidele", Liia Ortus algatusega "Võimaluste loomine looduse tundmaõppimiseks" ja Tartu Ülikooli loodusmuuseum ja botaanikaaed ning koostööpartnerid projektiga "Eesti taimevaramu", mis on koolinoorte kingitus Eesti Vabariigi 100. aastapäevaks.

Õnneliku õppija kategoorias võitsid Väätsa lasteaia Paikäpp rühm Mesimummid algatusega "Aitame päästa putukaid", Sillamäe lasteaed Päikseke algatusega "Liiva-, vee- ja arenduskeskused", Muraste kool algatusega "Õpime loodust tundma looduses viibides", Maie Itse algatusega "Lahemaa looduskooli lõiminguprojektide ellukutsumine ning SA Saadjärve ja Tartu Loodusmaja algatusega "H2O külastusmäng".

Kogukonna kaasaja tiitli pälvisid Kirke Raidmets algatusega "Aktiivne osalemine ja tegutsemine keskkonna heaks", Tallinna Liivamäe lasteaed algatusega "Vanade riiete uus elu" ja AS Wienerberger keskkonnahariduse õppeprogrammi "Savi meie kätes" läbiviimise võimaldamise eest.

Rahva lemmiku kategoorias võitsid Rakvere gümnaasiumi 3.a ja 4.a klass koos õpetajatega algatuse eest "100 lille, 100 sõpra!", Illuka kool algatusega "Kõrvitsad elevantidele", Rakvere eralasteaed Kaur algatusega "Imeline koorumine", Liia Ortus algatusega "Võimaluste loomine looduse tundmaõppimiseks" ja algatus "Nõmmelaste loodusturniir".

Targa tegutseja tiitli pälvis Külli Kalamees-Pani algatusega "Bioloogiaõpetaja ja keskkonnahariduse edendaja" ning innuka innovaatori tiitli Rakvere eralasteaed Kaur algatusega "Imeline koorumine".

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles