Töötuid tuli aastaga mõnevõrra juurde

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Töömees puidutööstuses.
Töömees puidutööstuses. Foto: Arved Breidaks / Lõuna-Eesti Postimees

Mai lõpus oli Eestis töötuna registreeritud 29 779 inimest ehk 0,8 protsenti rohkem kui aasta tagasi samal ajal. Tööealistest elanikest oli töötuid 4,6 protsenti - sama palju kui mullu mais.

Registreeritud töötutest 9623 ehk 32 protsenti olid vähenenud töövõimega inimesed. Vähenenud töövõimega inimeste osakaal töötute hulgas kasvas aastaga 4 protsendipunkti võrra, selgub töötukassa statistikast.

Registreeritud töötuse määr oli mais 9 protsendiga kõrgeim Ida-Virumaal ning 3,5 protsendiga madalaim Harjumaal. Kõige suurema osa eelnevalt töötanud registreeritud töötutest moodustasid mai lõpus lihttöölised 22 protsendiga, oskustöötajad ja käsitöölised 18 protsendiga ning teenindus- ja müügitöötajad 17 protsendiga.

Mais lisandus töötukassale vahendamiseks 5460 uut tööpakkumist. Kuu jooksul vahendatavate töökohtade koguarv oli 11 670. Kõige suurema osakaalu vahendatavatest töökohtadest moodustasid 24 protsendiga lihttöölistele, 23 protsendiga teenindus- ja müügitöötajatele ning 20 protsendiga oskustöötajatele ja käsitöölistele pakutavad töökohad.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles