Jahijuht: vahel viin lihtsalt oma püssi metsa jalutama

Sten Sang
, ajaleht@lounapostimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ungarlasest jahijuht András Gelencsér sattus Eestisse 17 aastat tagasi turistina. Nüüd tegeleb ta siin juba kümnendat aastat aga ise turismindusega, korraldades huvilistele jahilkäike.
Ungarlasest jahijuht András Gelencsér sattus Eestisse 17 aastat tagasi turistina. Nüüd tegeleb ta siin juba kümnendat aastat aga ise turismindusega, korraldades huvilistele jahilkäike. Foto: Sten Sang

Eestis elav ungarlane András Gelencsér (37) tegeleb Valgamaal Taageperas jahiturismiga kümnendat aastat. 2001. aastal esimest korda turistina Eestisse sattunud jahigiid tutvustab metsaelu ka oma kahele tütrele. Nii võttiski ta pisipiiga Franka jahile kaasa, kui tirts oli alles nelja-aastane.

Esmavisiit Eestisse meeldis ungarlasele nii väga, et aasta hiljem sai temast Tartu Ülikooli tudeng soome-ugri keeleteaduse erialal. Praegu tegeleb Gelencsér IT valdkonnaga, kuid oma kutsumuseks peab siiski jahigiidi tööd.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles