Krõbedad sotsiaalteenuste hinnad pahandavad Otepää abivajajaid

Maa­rius Suviste
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Otepää vanaproua Eha Laine ei ole rahul, et vald kehtestas paljude jaoks vajalikele teenustele uue hinnakirja. «Me saime kõigest teada alles tagantjärele. Hinnad tuleb ära muuta,» märkis ta.
Otepää vanaproua Eha Laine ei ole rahul, et vald kehtestas paljude jaoks vajalikele teenustele uue hinnakirja. «Me saime kõigest teada alles tagantjärele. Hinnad tuleb ära muuta,» märkis ta. Foto: Maarius Suviste / Lõuna-Eesti Postimees

Raske puudega 81aastane Otepää vanaproua on nördinud, et vallavõim kehtestas mitmele hädavajalikule teenusele varasemast krõbedama hinna. Vallavanem ütleb, et hindu tõsteti lähtuvalt võrdsema kohtlemise printsiibist.

Alates eelmisest kuust on Otepää vallas uue korra järgi nii, et abivajajatele maksab sotsiaaltransporditeenus 40 senti kilomeetri kohta. Teisisõnu: kui Tartusse arsti juurde vaja minna, tuleb talvepealinnast sõitu alustades hinnakirja järgi välja käia 35 euro ringis. Varasemalt tuli sõidukorra eest tasuda sümboolne summa mõne euro suurusjärgus. Võrdluseks: näiteks Põlva vallas on kehtestatud sotsiaaltransporditeenuse kasutaja omaosaluseks 20 senti kilomeetri kohta.

Otepää vallas muutus maist ka koduteenuse ja isikliku abistaja teenuse hind – kumbki maksab 3 eurot kord (kuni 1 tund). Seni oli hind igas nüüdseks ühinenud vallas erinev. Otepää vallas maksis koduteenus 1 euro korra eest ning isikliku abistaja teenust sai nädalapäevadel neli tundi päevas tasuta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles