Metsasõbrad soovitavad tuleohu tõttu metsatööd peatada

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Metsatööd.
Metsatööd. Foto: Arved Breidaks / Lõuna-Eesti Postimees

Kodanikuühendus Eesti Metsa Abiks (EMA) kutsub kohalikke omavalitsusi, kelle aladel on juba tekkinud või tekkimas viienda klassi tuleoht (vt ilmateenistuse kaarti), kasutama oma õigust keelata metsasolek inimeste ja loomade julgeoleku ning majandusliku kahju vältimise huvides. Ka päästeamet on soovitanud praegusel ajal metsas viibimisest hoiduda.

EMA juhib tähelepanu, et tulekolle võib alguse saada nii rasketehnikaga tehtavatest metsatöödest kui jahitegevusest. Metsatööde peatamises saavad initsiatiivi üles näidata ka metsaomanikud ise, sealhulgas RMK, samuti metsafirmad ning metsatöölised.

Ka Vikipalu 150hektarilise põlengu juures, mille arengut ühenduse ridades murelikult jälgiti, otsides ka abilisi põlengu kustutamiseks, võis märgata värske raietegevuse jälgi. Seega väärivad võimalikud seosed tulekahju puhkemise ja metsatööde vahel uurimist.

Kodanikuühendus tuletab meelde, et praegu kasvatavad paljud linnud ja loomad üles järeltulevat põlve. Seetõttu kutsub EMA heasoovlikke ja vastutustundlikke metsaomanikke pesitsushooaja alguses üles raierahu pidama.

Ühendus tunnustab tänulikult eetilisemat osa metsandusringkonnast, kes omal initsiatiivil või teavitustöö tulemusel traditsioonilist linnurahu hoiavad ja austavad. Lisaks on metsloomade elutegevus pikaaegse põua tõttu juba niigi raskendatud, seetõttu mõjub igasugune häirimine neile praegu eriti kahjustavalt.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles