Maarahva laat toob Vastseliina rammunaised ja romuringi

LEPM
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vastseliina maarahva laat toob kultuuriprogrammi esinema nii kohalikud kui Põlva ja pealinna kollektiivid. Sportlikuma poole pealt selgitatakse välja suurima rammuga mees ja naine ning köievedu käib lausa üle Piusa jõe.
Vastseliina maarahva laat toob kultuuriprogrammi esinema nii kohalikud kui Põlva ja pealinna kollektiivid. Sportlikuma poole pealt selgitatakse välja suurima rammuga mees ja naine ning köievedu käib lausa üle Piusa jõe. Foto: Rain Traagel

Homme ja ülehomme peetakse Vastseliinas maarahva laata, kuhu lisaks kohalikele on tulemas sõbrad nii pealinnast kui Türgimaalt.

Käsitööpargis pakuvad oma toodangut nii Vastseliina enda kui ka kaugemad käsitöömeistrid. Avatud on suur istikumüük.

Laada uhkuseks on läbi aegade olnud kirev kultuuriprogramm, kus esinevad oma valla kultuurikollektiivid, aga ka sõbrad Tallinnast ja Põlvast. Traditsiooniliselt on esindatud naaberriikide rahvamuusikud Venemaalt ja Lätist ning külalised Türgist.

Kultuurimajas saab nautida kohaliku käsitööühingu näitust «Lapivaip 100». Ees ootavad Rammumeeste ja Rammunaiste võistlus, Tractor Pulling, köievedu üle Piusa jõe ja Romuring. Külaorus on avatud aiarestoran. Kohal on selgeltnägija. Tasuliste parkimispiletitega on võimalik osaleda laadaloosis.

Juba täna õhtul aga kutsuvad Vastseliina noored laadalisi laulma koos õhtulaule, homme on kõik oodatud PS Troika ja Anne Loho rahvapeole mõisaparki.

Ka lastele on programmis palju põnevat: oma laat, mängud, võistlused. Laupäeval aga ootab Sussi teater lapsi etendusele «Mina ja mina».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles