Võru hiigeltoale pandi nurgakivi

Arved Breidaks
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Võru keskväljakut hakkab taas katma kivisillutis, nagu enne ilmasõda. Kokku mahub sinna umbes 5 miljonit väikest graniitkivi. Pildil nurgakiviga linnapea Anti Allas.
Võru keskväljakut hakkab taas katma kivisillutis, nagu enne ilmasõda. Kokku mahub sinna umbes 5 miljonit väikest graniitkivi. Pildil nurgakiviga linnapea Anti Allas. Foto: Arved Breidaks / Lõuna-Eesti Postimees

Rajatavast Seminari väljakust kujuneb valmides võrulaste ühine elutuba, kus vastavalt vajadusele saab liigutada ratastel linnamööblit ja argipäeva askelduste kõrval pidada ka pidupäevi. Nõnda ütles väljaku arhitekt Villem Tomiste kolmapäevasel nurgakivi panekul.

«See avalik ruum peaks tulevikus töötama aasta ringi ja elu panevad siin käima platsiga külgnevad hooned,» selgitas Tomiste. «Kui plats on valmis, näevad ka äripidajad, et siin on äge kohvikut pidada, pannkooke ja jäätist müüa.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles