Valga rahvas mälestab lahkunud aukodanikku

LEPM
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valga vallavalitsus
Valga vallavalitsus Foto: Laine Mänd

11. juunil suri oma 90. eluaastal Valga linna aukodanik, kauaaegne Valga haigla arst-anestesioloog Laine Mänd (31.10.1927–11.06.2018).

Laine Mänd töötas Valga Haiglas 40 aastat, alustades 1960. aastal tegevust narkoosiarsti ja nina-kõrva-kurguarstina. Teda võib pidada üheks anestesioloogia eriala rajajaks ja arendajaks nii Valgas kui Eestis laiemalt. Tal õnnestus kaks viimast aastat enne väljateeninud vanaduspuhkusele asumist töötada ka uues Valga haiglas, mille ehitust arstide kollektiivis väga oodati, kirjutab Valga vallavalitsus.

2010. aastal tunnustati Mändi Valga linna aukodaniku tiitliga.

Valga rahvas jääb Laine Mändi meenutama kui töökat, tegusat ja hoolivat inimest. Valga vallavolikogu, vallavalitsus ning kultuurikeskus avaldavad omastele kaastunnet.

Laine Männi ärasaatmine toimub Valga Jaani kirikus homme kell 15. Lillede ja pärgade asemel palutakse teha annetus vähiravifondi Kingitud Elu veebiaadressil kingitudelu.ee.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles