Ironmani peakorraldaja: Eesti on tõeline triatlonimaa

Maa­rius Suviste
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärast suusakoolis käimist sai Juhansonist hoopis kõval tasemel triatleet ning edasine elu, töö ja sportimine on teda ikka ja jälle toonud Otepää kanti. «Mulle meeldib selle paiga loodus. Kuna ise olen pärit Paidest, siledalt maalt, siis siinsed künkad ja järved sümpatiseerivad.»
Pärast suusakoolis käimist sai Juhansonist hoopis kõval tasemel triatleet ning edasine elu, töö ja sportimine on teda ikka ja jälle toonud Otepää kanti. «Mulle meeldib selle paiga loodus. Kuna ise olen pärit Paidest, siledalt maalt, siis siinsed künkad ja järved sümpatiseerivad.» Foto: Maarius Suviste/Lõuna-Eesti Postimees

Eilsest pühapäevani Otepääl toimuva suurvõistluse Ironman peakorraldaja Ain-Alar Juhanson on lummatud Lõuna-Eestist. Eriti Pühajärvest ja selle ümbrusest. «Otepää kant on armastus esimesest silmapilgust,» tunnistas triatleet, kelle sportlasetee sai alguse just talvepealinna suusakoolist.

Triatlonifestivali peakorraldaja Ain-Alar Juhansoni esimene kokkupuude Lõuna-Eestiga oli siis, kui sportlikud vanemad võtsid poja, viie-kuueaastase väikese Paide poisi, Otepääle suusalaagrisse kaasa. Nad peatusid ühes Pühajärve tee ääres asuvas majas. «Vanemad käisid Tehvandil suusatamas, mina kakerdasin kaasa nii palju, kui sain,» on tal siiani meeles.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles