Päevatoimetaja:
Mati Määrits

Himaalaja kokad teevad süüa Haanja kõrgustiku jalamil

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Copy
Toidukoha peakokk Bishnu Prasad Chalise (vasakul) ja abikokk Bipin Chalise tulid Võrru Himaalaja mäestikust Nepalist.
Toidukoha peakokk Bishnu Prasad Chalise (vasakul) ja abikokk Bipin Chalise tulid Võrru Himaalaja mäestikust Nepalist. Foto: Indrek Sarapuu

Kagu-Eesti januneb uute söögikohtade järele ja õnneks on lisa tulekul. Mõni päev tagasi avas Võrus uksed uus Aasia toitudele keskendunud restoran Namaste, mis nepali keeles tähendab ülimat lugupidamist.

Toidukoha peakokk Bishnu Prasad Chalise ja abikokk Bipin Chalise ongi Himaalaja mäestikust Nepalist Haanja küngaste jalamile sattunud. Mehed peatuvad Võrus, kiidavad Suure Munamäe vaadet, võrratut Tamula järve ja lubavad teha üha paremini ja maitsvamat toitu. Peakokk räägib ka eesti ja inglise keelt. Kokandust on ta õppinud oma kodumaal.

Tagasi üles