Valga põhikooli sportlased olid taaskord edukad

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto 2018. aastast. Valga põhikooli õpilane Dan Šemeljov võistlemas.
Foto 2018. aastast. Valga põhikooli õpilane Dan Šemeljov võistlemas. Foto: Marko Mumm / EKJL

13.-14. juuni 2018 toimus TV 10 olümpiastarti vabariikliku finaalvõistluse mitmevõistlus Pärnu Rannastaadionil, kus Valga põhikooli noored jäid vabariigis napilt esikolmikust välja.

Juhendaja Anneli Tauli sõnul toimus kõigi aegade kõige edukam sari vabariigis. „Oli palju õnnehetki, naeru, kurbust, valu ja ka pisaraid, kuid see kõik käib spordiga kaasas,” ütles Taul.

Koolide arvestuses võitis Valga Põhikool vabariigis 4. koha ning noored sportlased saavutasid mitmeid auhinnalisi kohti:

Alina Tamp võitis tüdrukute nooremas astme vanusklassi kõrgushüppe ning tuli mitmevõistluses auhinnalisele 5. kohale.

Dan Šemeljov võitis poiste vanema vanuseklassi 60m jooksu ning saavutas mitmevõistluses samuti 5. koha.

Carmen Rääk võitis tüdrukute vanema vanuseklassi 600m jooksu.

Kooli esindasid finaalvõistlusel ning andsid suure panuse veel Gert Podnieks, Kristella Tiri, Karl Gregor Pruuli, Anastassia Loskutova.

Valga põhikooli noorsportlaste juhendajad olid Riho Meri ja Anneli Taul.

TV 10 Olümpiastarti on kaheastmeline võistlussari, mis katab ära terve Eesti: eelvõistlused maakondades ja viis üle-eestilist võistlust (ühel hooajal) - neli üksikalade etappi ning üks mitmevõistluse finaaletapp.

Võisteldakse võistkondlikus ja individuaalarvestuses. Võistkondlikus arvestuses võistlevad koolide võistkonnad. 2015. aasta statistika andmetel ühel üleriiklikul etapil oli esindatud keskmiselt 62 kooli ja võistleb 325 last üle Eesti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles