Valga vald sai toetust Saviaugu, Petseri ja Männiku tänava kaasajastamiseks

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saviaugu tänav Valgas.
Saviaugu tänav Valgas. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Valga vald sai toetust oma tööstusalade teede kaasajastamiseks. Ettevõtluse Arendamise Sihtasutus (EAS) eraldas projektile 1,012 miljonit eurot.

Vald sai rahastuse selle aasta jaanuarikuus Ettevõtluse Arendamise Sihtasutusele (EAS) esitatud „Valga linna tööstus- ja ettevõtlusalade avaliku taristu kaasajastamine" projektitaotlusele. Koguprojekti maksumuseks võib kujuneda  1,4 miljoni euro ümber, täpsem summa selgub peale hankemenetluse teostamist.

„Uuendatakse teekatet Petseri tänavas Karja ristmikust alates kuni Kuperjanovi tänava ristmikuni. Ümber ehitatakse ka ristmik. Uuendatava lõigu osas saab Petseri tänav ka kergliiklustee. Asfaltkatte saab Saviaugu tänav ja sinna rajatakse ka kõnnitee," andis teostatavatest teedtöödest ülevaate asevallavanem Enno Kase.

Alates Karja tänavast kuni Kungla tänava ristmikuni muutub Petseri tänava liiklus ühesuunaliseks, suunaga Kungla tänava poole.

Osaliselt, Kuperjanovi tänavast kuni Männiku 9 ja Kuperjanovi 101 kinnistuste sissesõitudeni,  ehitatakse  välja Männiku tänav.

Ehitustööde hange kuulutatakse asevallavanema kinnitusel välja sel suvel ning ehitusega on plaan alustada 2019. aasta varakevadel. Projekti lõppkuupäevaks on 2020. aasta 31.mai.

Projekti elluviimise tulemusel paraneb ligipääs ettevõtlus- ja tööstusaladele, mis omakorda soodustab tegutsevate ettevõtete kasvu ning loob eeldused uuteks investeeringuteks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles