Varstu kooli direktor vabastati ametist (1)

Arved Breidaks
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ale Sprenk vabastati Varstu kooli direktori kohalt.
Ale Sprenk vabastati Varstu kooli direktori kohalt. Foto: Arvo Meeks / LEPM

Rõuge vallavalitsus vabastas Varstu kooli direktori Ale Sprengi ametist, põhjendades seda sammu usalduse puudumisega koolijuhi suhtes.

Kooli direktori ametist vabastamine oli Rõuge vallavalitsuse konsensuslik otsus, teatas vallavalitsus teisipäeval. Otsus tehti 16. juunil ning lähiajal määrab vallavalitsus Varstu kooli direktori kohusetäitja ning kuulutab välja avaliku konkursi uue koolijuhi leidmiseks.

Ale Sprenki ja Rõuge vallavõimu suhted läksid sassi, kui selgus, et Sprenki juhitud MTÜ Ostium on saanud varem Varstu vallale kuulunud Krabi koolikompleksi omanikuks ning seda ajal kui Sprenk juhtis Varstu vallavolikogu.

Rõuge volikogu arutas Krabi koolimajaga toimunud tehinguid maikuu lõpus, kuid ühest seisukohta selles küsimuses vastu ei võtnud. Mitmed volinikud nõudsid toona Sprenki lahkumist Varstu koolijuhi kohalt ning Krabi koolimaja tagastamist Rõuge vallale, mis on varasema Varstu valla õigusjärglane.

Prokuratuur on samas asjas algatanud ka uurimise.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles