Otepää valla aukodanik Maie Niit pidas juubelit

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maie Niitu õnnitlesid Otepää vallavolikogu esimees Jaanus Barkala, volikogu aseesimees Jaanus Raidal ja vallavanem Kaido Tamberg.
Maie Niitu õnnitlesid Otepää vallavolikogu esimees Jaanus Barkala, volikogu aseesimees Jaanus Raidal ja vallavanem Kaido Tamberg. Foto: Monika Otrokova / Otepää vallavalitsus

20. juunil pidas oma 80. aasta juubelit Otepää valla aukodanik Maie Niit. Teda olid õnnitlemas Otepää vallavolikogu esimees Jaanus Barkala, volikogu aseesimees Jaanus Raidal ja vallavanem Kaido Tamberg.

Maie Niidu panus Otepää valla arengusse nii ettevõtjana kui ka kodanikuna on leidnud äramärkimist ja tunnustust mitte ainult Otepää vallas, vaid ka riiklikul tasandil. Maie Niitu teavad ja tunnevad kõik Otepää valla elanikud, ta on helde annetaja ning on aidanud inimesi nii nõu kui jõuga. Maie Niit on sündinud Puka valla Piiri talus.

Ta on lõpetanud Puka Keskkooli, Õisu Toiduainetetööstuse Tehnikumi lihatööstuse erialal (1961) ja Eesti Põllumajanduse Akadeemia cum laude lihatehnoloogia erialal (1967). Maie Niit on töötanud Tartu Lihakombinaadis meistrina, vorstitsehhi juhatajana ja peatehnoloogina.

1990. aastal asutas Niit Vana-Otepääle lihatööstuse Edgar. Praegu kuulub Otepää Lihatööstus Edgar OÜ Eesti edukate ettevõtete hulka. Otepää Lihatööstuse kodumaisest toorainest laia sortimendiga toodang on nõutav ja turustatakse mitte ainult Otepää ümbruses vaid ka Võrus, Põlvas, Elvas, Pärnus, Tartus, Tallinnas.

Ettevõttes töötab ca 50 töötajat. Perefirmale kuulub ka Otepää kesklinnas tegutsev  tütarettevõte Karni-Voori. Karni-Voor tegeleb majutuse, lihatoodete müügi ja kondiitritoodete valmistamisega. 2017. aastal andis Maie Niit firma tegevjuhi ameti  üle minia Maire Niidule, tegutsedes ettevõttes siiski iga päev edasi.

Maie Niit on poja ja tütre ema ning nelja lapselapse vanaema.

2009. aastal omistati Maie Niidule Aasta ema aunimetus. Maie Niit on kandideerinud kahel korral Riigikokku, olnud EAS-i nõukogu liige ja olnud nii Pühajärve vallavolikogu kui ka Otepää vallavolikogu liige. 2014.aastast alates on ta Otepää aukodanik.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles