Mulgid otsivad instituudile uut juhti suve lõpuni

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuniks uut juhti pole Mulgi kultuuri instituudile valitud, juhib seda Mulgi vallavanem Peeter Rahnel (keskel).
Kuniks uut juhti pole Mulgi kultuuri instituudile valitud, juhib seda Mulgi vallavanem Peeter Rahnel (keskel). Foto: Marko Saarm / Sakala

Ehkki Mulgi kultuuri instituudi uus juht pidi olema valitud jaanipäevaks, otsustasid instituudi omanikud ehk Mulgimaa valdade esindajad, et vähese huvi tõttu lükatakse kandidaatide otsimist kaks kuud edasi, kirjutab Sakala.

Mulkide praegune juht Peeter Rahnel nentis, et etteantud tähtajaks esitas oma kandidatuuri vaid üks inimene, aga teda kohale kaaluma ei hakatudki. Selle asemel pikendati konkurssi ja nüüd on kandidatuuri esitamise tähtaeg 31. juuli.

Rahneli sõnul loodetakse sellele, et pärast kõrgkoolide lõpetamist hakkavad noored tööd otsima ning siis on sobivat inimest lihtsam leida. Uus juhataja peaks tööle asuma 3. septembrist ja seni täidab neid ülesandeid Mulgi vallavanem Peeter Rahnel.

Endine juhataja Kaja Allilender astus kohalt tagasi mai keskel, kui tal täitus selles ametis neli aastat. Ehkki Allilender ise oma minekut pikalt ei kommenteerinud, andis ta mõista, et põhjuseks oli tema ja mõne instituudi omaniku esindaja vaheline konflikt.

Allilender ütles vaid, et kui on luik, haug ja vähk, kes kõik täpselt teavad, kuidas seda vankrit vedada, ei liigu vanker edasi. «Eks me kõik oleme parajad isiksused. Ma ei arva, et minagi kõige leebem olen. Olen samamoodi kirglik ja emotsionaalne.»

Uus juht peab hakkama vedama ka ligi kaks miljonit eurot maksvat ehitust, et rajada Valgamaale Tõrva valda Mulgimaa elamuskeskus, millest saaks instituudi süda ning suurim tuluallikas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles