Hargla bussipeatused toretsevad uues kuues

Mareli Nielson
, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mõte bussipeatused kaunistada pärines Hargla noortekeskuses töötavalt Austria neiult Nina Leimlehnerilt, kes sel suvel oma Euroopa vabatahtliku teenistuse Eestis lõpetab.
Mõte bussipeatused kaunistada pärines Hargla noortekeskuses töötavalt Austria neiult Nina Leimlehnerilt, kes sel suvel oma Euroopa vabatahtliku teenistuse Eestis lõpetab. Foto: Nina Leimlehner

Valga vallas Hargla külas võttis kohalik kogukond kätte ja muutis bussiootekojad lausa kunstiteosteks. Üheskoos tegid nad puutööd, korrastasid haljastust ja värvisid ootepaviljonidele selga kireva kuue.

«Nüüd on Hargla bussipeatus nagu tuba – diivanist seinapiltideni ja lillepottideni. Hargla kooli oma aga disainiti vastavalt sellele, mida noored kohapeal rääkisid ja arvasid,» rääkis Monika Rogenbaum, kes veab eest Taheva valla külade seltsi tegemisi. Kuigi endine Taheva vald on nüüd Valga valla koosseisus, tegutseb selts siiski edasi.

Kokku käisid bussipeatusi värvikamaks muutmas 62 inimest Harglast ja ka Koikkülast. Rogenbaum kinnitas, et uued paviljonid kohalikele väga meeldivad, eriti seetõttu, et nad on saanud tegemistes ise kaasa lüüa. Loodut hoitakse korras vabatahtlikkuse alusel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles