VIDEO: Räpina räpib näpud mulda – aianduskoolist valmis räpp

Indrek Sarapuu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Käesoleva aasta kevadel esitas Räpina aianduskooli endine infospetsialist Lüüli Kiik tuntud räpiduole Vesikas & Fofkin ülesande luua räpplugu Räpina aianduskoolile. Nimeks sai see „Näpud mulda“.

„Mõte tekkis sellest, et Räpina räpist on juba pikalt räägitud, aga tegudeni polnud keegi veel jõudnud,“ vahendas kooli infospetsialist Meelike Kruusamäe.

Vesikas ja Fofkin said Lüüli Kiige poolt algmaterjali Räpina ja siinse aianduskooli kohta. Edasi läks asi suhteliselt kiiresti - esialgne variant räpist saabus maikuus ja kohe oli selge, et see on hea lugu.

„Eelkõige meeldis see, et sõnad on positiivsed ja kaasahaaravad. Lugu ise on universaalne, sest selles on kajastatud Räpinat linnana ja muidugi ka aianduskooli. See meeldis nii kooliperele kui laiemale üldsusele,“ teatas Kruusamäe.

Juunikuu keskpaigas toimus loo tarbeks video filmimine ning nüüd võibki öelda, et Räpina ja aianduskool on saanud endale oma räpi.

Koolil on uue räpiga ka tõsi taga, sest kohe-kohe lõppeb dokumentide vastuvõtt aednikuks, floristiks, maastikuehitajaks, keskkonnaspetsialistiks ning tekstiilikäsitöö erialal. Tuleval õppeaastal avatakse esmakordselt floristi eriala ka Tallinnas. Vastuvõtt kooli toimub 1. juulini.

Loo sõnad ja esitus: Vesikas & Fofkin. Muusika, mix ja master: Skidoo. Video: Big Tune Hall.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles