Tuntud tantsuõpetaja avab sügisest Võrus uue tantsustuudio

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lõuna-Eesti tantsukuningal Andre Lainel on  pool tuhat õpilast.
Lõuna-Eesti tantsukuningal Andre Lainel on pool tuhat õpilast. Foto: Arvo Meeks / LEPM

Nimekas tantsujuht ja koreograaf Andre Laine asutab sügisest ka Võrus uue tantsustuudio, mis kannab nimetust Võru Tantsukeskus.

«Võrus on tantsutraditsioon tugeval järjel ja see väärib hoidmist ja edendamist. Olen leidnud oma elupaiga Võrumaal ja soovin ka siia rohkem panustada. Võru Tantsukeskus on loodud eelkõige sellepärast, et kogukond vajaks juurde just sellist tantsustuudiot, kes esindaks Võru linna tantsijaid rohkem välismaal erinevatel rahvusvahelistel võistlustel (miks mitte ka euroopa -ja maailmameistrivõistlustel). See motiveeriks tantsijaid ja noored arenevad tantsuvaldkonnas palju kiiremini nähes teisi. Lisaks oleks au esindada nii Eestit kui Võru linna,» ütles Laine pressiteate vahendusel.

Uude tantsukeskusesse on oodatud ambitsioonikad lapsed ja noored alates 7. kuni 17. eluaastani. Soovi korral avatakse ka täiskasvanutele grupp. Koolis tegeletakse erinevate tantsustiilidega, kuid pearõhk hakkab olema show ja street dance show kategoorias.

Praegu juhendab Laine noori Põlva spordikoolis ja Võru Kreutzwaldi gümnaasiumis.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles