Valga endine maavalitsuse hoone rekonstrueeritakse 2,7 miljoniga riigimajaks

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Endine Valga maavalitsuse hoone.
Endine Valga maavalitsuse hoone. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Valga endine maavalitsuse hoone rekonstrueeritakse 2020. aastaks 2,7 miljoni euroga, et tagada maakonna inimestele parem riigiteenuste kättesaadavus.

"Linna südames asuvast hoonest saab pärast kaasajastamist eeskujulik näide riigimajast, kus keskselt – ühest kohast hakatakse kodanikele pakkuma vajalikke riigiteenuseid," ütles riigihalduse minister Janek Mäggi pressiteate vahendusel.

Hoones paiknevad praegu sotsiaalkindlustusameti, keskkonnainspektsiooni, keskkonnaameti, maa-ameti, Riigi Tugiteenuste Keskuse, Rahvakultuuri Keskuse, rahandusministeeriumi riigihalduse osakonna Valga talituse ja SA Keskkonnainvesteeringute Keskuse töökohad.

Pärast hoone rekonstrueerimist on sinna plaanis kolida lisaks tarbijakaitseameti, keeleinspektsiooni, muinsuskaitseameti, põllumajanduse registrite ja informatsiooni ameti, põllumajandusameti, Valgamaa veterinaarkeskuse ja maksu- ja tolliameti ning tööinspektsiooni töökohad.

Riigi Kinnisvara AS (RKAS) tegeleb aadressil Kesk tänav 12 asuva hoone projekteerimishanke ettevalmistusega. Hoone valmimise aeg on planeeritud aastasse 2020. RKAS-i prognoosi kohaselt on hoone rekonstrueerimistööde maksumus ligikaudu 2,7 miljonit eurot.

Riigihalduse minister Janek Mäggi on teisipäeval visiidil piirilinnas Valgas. Minister kohtub Valgamaa kohalike omavalitsuste esindajatega, tutvub piirkonna ettevõtetega ja külastab Valga kutseõppekeskust ning tulevast riigimaja hoonet.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles