Valga noor krossisõitja jäi napilt EM-i finaalist välja

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mark Peterson sai Euroopa meistrivõistluste kirderegiooni viimasel, finaalile eelnenud etapil 10. koha ja jäi sarja kokkuvõttes 12ndaks.
Mark Peterson sai Euroopa meistrivõistluste kirderegiooni viimasel, finaalile eelnenud etapil 10. koha ja jäi sarja kokkuvõttes 12ndaks. Foto: Einar Peterson

Poolas Strykowi krossirajal sõideti 65cc ja 85cc Euroopa meistrivõistluste kirderegiooni finaaletapp, kus selgusid kummastki klassist kümme parimat, kes pääsevad EM-finaali. Valga sõitja Mark Peterson tuli etapil küll kümnendaks, ent oli 65cc klassis kokkuvõttes 12. ning jäi finaalist välja.

65cc klassi kvalifikatsioonis oli eestlaste parimana Romeo Pikand (KTM) neljas, esikümnesse sõitis end ka Richard Paat, kes oli kuues.

Esimeses finaalis kihutas end ainsa eestlasena TOP10sse kaheksandana lõpetanud Pikand, ülejäänud eestlastest olid Mark Peterson (KTM) 12. ja kukkumise läbi teinud Paat 15.

Hooaja eelmistel etappidel esikolmikusse sõitnud Pikand tegi teises sõidus taas tugeva esituse, lõpetades venelase Semen Rybakovi (KTM) ja lätlase Janis Martins Reisulise (Husqvarna) järel kolmandana, Paat ja Peterson lõpetasid vastavalt üheksandal ja kümnendal kohal.

Kokkuvõttes võitis etapi Rybakov Reisulise ja Pikandi ees, Peterson oli kümnes ja Paat 11.

EM finaali said meie sõitjatest Pikand (kolmas) ja Paat (üheksas), Peterson oli 12.

85cc klassis algas eestlaste hea nädalavahetus juba laupäeval peetud kvalifikatsioonis, kus Romeo Karo, Martin Michelis ja Mikk Martin Lõhmus (kõik KTM) võtsid lausa kolmikvõidu.

Esimese sõidu stardikiirenduse võitis küll Michelis, kuid siis tegi ta efektse õhulennu ning pidi sõitu viimaste seast alustama. Võidukihutamise võitis Karu, kellele järgnesid venelane Alexey Orlov (Husqvarna) ja Lõhmus.

Teises sõidus oli aga kindlalt parim Michelis, teine oli taas Orlov ning kolmas viimase kaasmaalane Daniil Kesov (Husqvarna).

Kahe sõidu kokkuvõttes võitis etapi Orlov, kellest Karu jäi ühe punkti kaugusele, kolmas koht kuulus Kesovile.

EM finaali tagasid pääsmed Eesti sõitjatest Karu (regiooni teine koht), Lõhmus (viies), Michelis (üheksas) ja Uiga (kümnes).

Euroopa meistrivõistluste finaal sõidetakse 21.–22. juulil koos motokrossi maailmameistrivõistluste etapiga Loketis Tšehhis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles