Sitked niitjad tegid Plaani küla heinamaa ilusaks

Indrek Sarapuu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Täpselt kell 13.00 seisid kiriku taga poolkaares vikatitega tegelased, mõnel kaabu peas, kilemantel või ülikond seljas, ning olid valmis vaatamata vihmale ja tormile asuma võistlusse pärandkultuuri säilimise nimel.
Täpselt kell 13.00 seisid kiriku taga poolkaares vikatitega tegelased, mõnel kaabu peas, kilemantel või ülikond seljas, ning olid valmis vaatamata vihmale ja tormile asuma võistlusse pärandkultuuri säilimise nimel. Foto: Indrek Sarapuu

Võrumaale Plaani külla kogunes jaanipäeval ligi 20 vihmakartmatut huvilist, selgitamaks välja, kes neist on tänavune osavaim heinaniitja.

Endisesse Haanja, nüüdsesse Rõuge valda jääv Plaani küla on mitmeti tähenduslik – see asub Piusa lõunakaldal ning siin on autori andmetel Eesti kõige kõrgemale ehitatud kirik (kõrgus merepinnast ligikaudu 250 meetrit), mis annab katedraali mõõdu välja. Kiriku juures peetaksegi pärandkultuuri nimekirja kuuluvat heinaniitmise võistlust. See toimus juba 21. aastat järjest ja ikka samal kuupäeval – 24. juunil.

Hinnati kaarte sirgust, niitmise kõrgust, kaarte võrdsust, vastukaare alust ja üldist ilmet. Aeg arvesse ei läinud.
Hinnati kaarte sirgust, niitmise kõrgust, kaarte võrdsust, vastukaare alust ja üldist ilmet. Aeg arvesse ei läinud. Foto: Indrek Sarapuu
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles