Atria Eesti käive kasvas mullu 12 protsenti

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Šašlõkk küpseb ja lihatööstuse kasum kasvab.
Šašlõkk küpseb ja lihatööstuse kasum kasvab. Foto: Arved Breidaks / Lõuna-Eesti Postimees

Lõuna-Eestis asuv lihatööstuskontserni Atria Eesti AS käive kasvas mullu 12 protsenti 35,7 miljoni euroni ning kasum suurenes aastaga 721 000 eurolt 2,8 miljoni euroni.

Möödunud aasta oli ettevõtte jaoks väga edukas. Eelneval kahel aastal läbis ettevõte olulise struktuurse muutuse ning tootmistegevus on koondatud ühte tehasesse Valgas. Tootmise konsolideerimine ja uute seadmete paigaldamine on võimaldanud sisemisi protsesse tõhustada, märkis ettevõte majandusaasta aruandes.

Ettevõtte teatel jäi mullu vihmase suve tõttu grilltoodete müük loodetust väiksemaks, kuid käive on kasvanud olenemata väiksele müügi langusele jaekaubanduses.

Atria turuosa oli mullu ligi 15 protsenti. Müügitulust moodustas müük välisriikidesse 1,1 miljonit eurot ehk 3,1 protsenti. Atria investeeris muidu põhivarasse 1,7 miljonit eurot. Aasta varem tehti investeeringuid 2,2 miljoni euro eest. Viimaste aastate suurim investeeringu oli tütarettevõttes Saverna nuumafarmi laiendamine ja kaasajastamine.

Ettevõttes töötas mullu 245 inimest, kelle palgakulu oli 3,8 miljonit eurot. Aasta varem oli 260 töötaja palgakulu 3,7 miljonit eurot.

Atria Eesti AS kuulub Soome börsiettevõttele Atria Oy, Eestis omatakse Maks&Moorits, Wõro ja VK kaubamärke.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles