MM-sarja liider katsetas Võrumaa teid

Karl Mihkel Eller
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Thierry Neuville ei peljanud testil Eesti rallisõpradele oma oskusi näidata.
Thierry Neuville ei peljanud testil Eesti rallisõpradele oma oskusi näidata. Foto: Karli Saul / SCANPIX

Vaikne suvehommik Võrumaa metsade vahel. Taevas pole pilveraasugi, kuldnokk lõõritab. Järsku lükkab valge Hyundai i20 tuurid põhja. Roolis olev MM-sarja üldliider Thierry Neuville on keskendunud – tal on Lõuna-Eesti teedel oma masina testimiseks vaid üks päev.

Teisipäeva hommikuks Haanjasse Raagile saabunud Neuville teeb koos kaardilugeja Nicolas Gilsouliga oma masinaga mitu testiringi. Juba pärast Sardiinia rallit rääkis belglane, et kuigi MM-sarja liidripositsioon on turvaline, tuleb masina seadistusi veel muuta. Seda eriti nõudliku Soome ralli eel, kus Hyundai pole kuus viimast aastat poodiumilegi jõudnud.

«Arvame, et siin on väga hea testida. Teed on Soome omadega väga sarnased, samas ka veidi erinevad. Tõsi, läheme veidi enne ralli algust ka Soome testima, aga iga kogemus kulub marjaks ära,» räägib Neuville lõunapausil Postimehele. Gilsouli sõnul ollakse rahul eelkõige ka ralliilmaga – päike paistab, rada on veidi niiske, ent tolmu üles ei keeruta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles