Munamäelt stardib homme «Tipust Topini» teatejooks

LEPM
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustreeriv.
Foto on illustreeriv. Foto: Sille Annuk / Tartu Postimees

Munamäelt stardib laupäeva hommikul Nike korraldatud unikaalne teatejooks «Tipust Topini» ehk Munamäelt mereni, kus võistkonnad läbivad järjest joostes 335 kilomeetrit. Finišis ollakse järgmise päeva õhtuks.

Nike korraldab teatejooksu juba teist aastat ja tänavu tähistatakse sellega Eesti Vabariigi 100. sünnipäeva. Teatejooksul osaleb tänavu kümme kümneliikmelist võistkonda ning iga jooksja käib rajal kolm korda, jooksjaid on kokku 100.

Rada algab Suure-Munamäe jalamilt ja viib jooksjad läbi Rõuge, Otepää, Elva, Tartu, Palamuse, Porkuni, Tapa, Lehtse, Jäneda, Kõrvemaa, Raasiku, Saha, finišiga Pirital.

Üksiku etapi pikkus jääb 8-15 kilomeetri vahele ja ühe jooksja poolt läbitud kogudistants on 25-38 kilomeetrit.

Võistkonnad on pidevalt liikumises ja jooksja võistkonnakaaslased sõidavad autoga järgmisesse punkti, kus toimuvad vahetused.

Tegemist ei ole võistlusega ja võistkonnad ei võistle omavahel. Eesmärgiks on inspireerida inimesi liikuma ja külastada joostes Eesti kaunimaid paiku.

Kui osavõtjate põhituumiku moodustavad Nike, Sportlandi, MyFitnessi, Eesti Meedia, Tallinna Maratoni, Fifaa jooksjad, siis lisaks on osalemas ka mitmed tuntud inimesed. «Mina võtan osa, sest tahan, et kõik inimesed Eestis liigutaks ennast rohkem,» ütles jooksul osalev Rainer Olbri ehk Metsakutsu, «Kui selle idee levitamiseks on vaja sellisest hullusest osa võtta, siis nagu Cleveland Cavaliers ütleks »whatever it takes!»

Samuti võtab osa Eesti tuntuim fitnesstreener Sandra Raju: «Kuna üks põhjus, miks me jookseme, on teha ilus kingitus meie Eestimaale ning inspireerida inimesi end suve jooksul liigutama, siis see on juba piisav põhjus, miks end sellisel kujul proovile panna. Lisaks, see emotsioon, mis tekib midagi koos tiimina tehes - see ühise eesmärgi nimel töötamine - on üks võimsamaid tundeid, mida ma oma elus naudin ning taga ajan. Võib öelda - I’m addicted to teamwork!»

Ettevõtmine on inspireeritud Ameerikas (Nike koduosariigis Oregonis) toimuvast Hood to Coast jooksust, kus joostakse Mount Hoodi jalamilt Vaikse ookeani äärde. Tegu on legendaarse, iga-aastase jooksuga, millest võtab osa üle tuhande võistkonna.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles