Intervjuu Valga ettevõtjast poliitikuga: kes rohkem teenib, peabki rohkem maksma (2)

Tiit Loim
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ettevõtja ja poliitik Allain Karuse jagab oma aega Valga vallavolikogu aseesimehe ja A.Karuse aktsiaseltsi juhtimise vahel. Ta tõdes, et kohati tuleb seetõttu ohverdada uneaega.
Ettevõtja ja poliitik Allain Karuse jagab oma aega Valga vallavolikogu aseesimehe ja A.Karuse aktsiaseltsi juhtimise vahel. Ta tõdes, et kohati tuleb seetõttu ohverdada uneaega. Foto: Arvo Meeks / LEPM

Valga transpordiettevõtja ja vallavolikogu aseesimees Allain Karuse tuli sügisestel kohalikel valimistel poliitikasse komeedina, kogudes 1089 häält. Kuigi avalikkuses pole temast vahepeal palju kuulda olnud, käib mehe sõnul taustal tegutsemine määruste ja aktide maailmas. Firma on Karusest küll jõuka inimese teinud, ent sellele vaatamata pooldab ta rikaste kõrgemat maksustamist.

Tulite sügisel poliitikasse uustulnukana. Mis muljed nüüdseks poliitikast on?

Hüppasin vette tundmatus kohas. Puudus ettekujutus sealsest elust. Arvasin, et asjad käivad vähe lihtsamalt või loogilisemalt. Aga käivad hoopis pikalt ja käänulisi teid pidi. See on üllatuseks, et igasugu asju arutatakse nii palju, nad peavad läbima komisjone. Mõtled teine kord, et mingi väike asi, mis siis on, teeme ära. Aga tegelikult sa pead arutama kõigiga, on vastuväited. Bürokraatiat on hästi palju, seadusepügalaid. Ei ole nii lihtne nagu eraettevõtluses, et tuli täna mõte, hakkan kohe tegema. Tühja auru ja energiakulu on päris palju enne kui midagi tehtud saab.

Kui palju üks inimene ära teha saab?

See on ikka kokkulepete ja meeskonnamäng. Arvasin ka, et olen üksinda kõva tegija, aga üksi ei tee midagi ära. On vaja koalitsioonipartneritega läbi rääkida, ühisosa leida.

Kommentaarid (2)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles