Meistrivõistlused pani eraldistardis kinni Tanel Kangert

LEPM
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tanel Kangert võitis eraldistardi distantsi.
Tanel Kangert võitis eraldistardi distantsi. Foto: Eesti Jalgratturite Liit

Otepääl leiavad aset Hearum Eesti meistrivõistlused maanteesõidus, mis toovad talvepealinna Eesti parimad jalgratturid.

Esimesena jagati meistrivõistluste medalikomplektid välja 28. juunil 30 kilomeetri eraldistardis.

Meeste eliitklassi meistriks krooniti neljandat korda Tanel Kangert (Astana) ajaga 37.09. Värske Eesti Meistri sõnul jäi ta oma sõiduga rahule, sest ei olnud esialgu päris kindel, kas ta on eelmisest võidusõitudest ikka piisavalt taastunud. Järgmine eesmärk on kindlasti Tour de France ja seetõttu tuleb loobuda ka pühapäeval toimuvast grupisõidust.

Teisele kohale sõitis ennast meeste eliitklassis Alo Jakin (Auber 93) ajaga 39.26 ja kolmandale Norman Vahtra (Klubi Cycling Tartu) ajaga 40.10.

Naiste eliitlassi võitjaks tuli Liisi Rist Hawaii Expressist ajaga 46.40. Liisi Risti sõnul ei teinud ta päris oma sõitu ära, natukene jäi puudu, ilmselt võib süüdistada selles pisut kuuma ilma, aga õnneks sellest piisas võidu võtmiseks. Teine oli Egle  Mätas Tartu Ülikooli Spordiklubist  (47.39) ja kolmas koht naistest kuulus Mari-Liis Mõttusele (Haanja Rattaklubi)  (47.47).

Võistluste kõige põnevam päev on esimesel juulil, kui toimub 165 kilomeetrine grupisõit. Võistlustules on absoluutne Eesti paremik eesotsas Rein Taaramäe, Mihkel Räime ja Aksel Nõmmelaga. Tanel Kangert on ainus Eesti tugevamatest jalgratturitest, kes grupisõidus ei osale.

Grupisõit toimub tõusuderohkel 16,5 kilomeetri pikkusel ringil, mida võistlejad peavad läbima kümnel korral.

Võistluste direktori Rene Mandri kirjeldas rada kui tüüpilist Lõuna-Eesti maastikku, mis lookleb vaheldumisi üles ja alla.

30. juunil leiab aset võistluste raames üritus "Coffee Ride", kus kõik soovijad saavad teha koos Eesti parimate jalgratturitega rahulikus tempos ühistreeningu. 47 kilomeetrise treeningu lõpus pakutakse osavõtjatele kohvi ja kringlit.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles