Pühapäeval peetakse Põlvamaal maaelu romantika laata

Indrek Sarapuu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põhiliseks müügiartikliks on omatehtud kaup, olgu see siis heegeldus või pirukad. Foto on illustreeriv.
Põhiliseks müügiartikliks on omatehtud kaup, olgu see siis heegeldus või pirukad. Foto on illustreeriv. Foto: Marianne Loorents

Kunagi ammustel aegadel suvilaks soetatud ning nüüd juba aastaid öömaja pakkuv esinduslik talukoht Kristiina Tare korraldab sel pühapäeval laada "Maaelu romantika".

Külalisi on siin peatunud nii Euroopast kui Ameerikast. Talukoht ise asub Ahja külje all Ibaste külas Põlvamaal Laat toimub teist korda. Vaatamisväärne on nii kaunilt kujundatud aed kui ka laat, kuhu oodatakse külalisi müüma ja ostma nii lähedalt kui kaugelt..

„Müüjaid tuleb nii Otepäält kui Elvast,“ ütles perenaise Kristiina Ööveli ema Svetlana, kes nimetas ennast tubliks abiliseks ning selgitas, et põhiliseks müügiartikliks on omatehtud kaup, olgu see siis heegeldus või pirukad. Kohale lubas vurada ja kohvi pakkuv jalgratas.

Laat toimub Kristiina Talus kell 11 kuni 17. Svetlana Öövel lisas, et kaasas peab olema hea tuju ja valmidus suhtlemiseks inimestega. „Kommertslaatadel ongi viimasel ajal kombeks ainult teenida raha, mitte niivõrd inimestele midagi anda ja teha rõõmu. Meie laadal on nii, et kui raha pole piisavalt, saab ka odavamalt.“

Maaelu romantika laadale tasub orienteeruda teeviitade järgi ja vaadata kaarti. Möödunud aastal väisas üritust nii umbes 40 inimest, siis sel aastal oodatakse vähemalt sadat.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles