Volikogu otsustas koolivõrgu saatuse ja valis aukodaniku

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valga raekoda.
Valga raekoda. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Täna kell 12 algas Valga linnavolikogu istung, mille päevakorras oli mitu laiemale avalikkusele huvi pakkuvat küsimust.

Valga linn sai endale seitsmenda aukodaniku, kelleks on endine linnapea ja praegune ERTS Grupi juhataja Uno Heinla. Varem on tiitli pälvinud Aime Lõhmus, Peep Audova, Linda Markus, Vikki Pennonen, Juhan-Ivan Mannine ja Laine-Helga Mänd.

Kinnitati Valga linna üldharidusvõrgu korralduse arengukava aastateks 2011–2015 linnavalitsuse välja pakutud kujul. Selle poolt oli 11 ja vastu kaheksa linnavolinikku. Valga põhikooli direktor, Reformierakonna fraktsiooni kuuluv Tarmo Post taandas end hääletusest huvide konflikti tõttu. Istungilt puudus rahvaliitlane Siiri Reiljan.

Otsus toob kaasa suure muudatuse Valga koolivõrgus. Valga linna moodustatakse 1. septembrist 2012 uus gümnaasium (10.–12. klassid) ja põhikool (1.–9. klassid), mis moodustub senise Valga gümnaasiumi põhikooliastme ja Valga põhikooli ühendamisel.

Kungla 16 õppehoones hakkavad ilmselt paralleelselt töötama eraldi asutusena gümnaasium ja osa põhikoolist. Teine osa põhikoolist jääb töötama J. Kuperjanovi tn 10 koolihoonesse, mida tuntakse Valge Majana.

Pikemalt loe 28. mai Valgamaalasest!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles